Artikler

Her finder du artikler om FuHT og kan bla. læse om Anne og Rikke, der begge er tilbage efter en lang sygemelding. Og om at genoptræne efter en hjernerystelse.

Her kan du møde nogle af vores super seje deltagere

Pia trænede sig til et bedre liv efter hjernerystelse

“Jeg var evigheder om at gå over en vej, havde brug for at sove flere gange i løbet af dagen og jeg tabte ting.

 

af journalist Elisabeth Tejlmand

Læs artiklen her 

Pia ville videre med sit liv

I 2019 får Pia diagnosen udbrændthed og bliver godkendt til tjenestemandspension. I 2021 vælger hun at søge hjælp og starter på FuHT online forløbet, Det skulle vise sig at være en god beslutning.

Dagene gik, jeg sad derhjemme og kiggede ud af vinduet. Men nu mærker jeg dage, hvor jeg rent faktisk keder mig. Det er bare fantastisk, for det betyder, at jeg er ved at få livet tilbage.

Af journalist ved Jydsk Fynske Medier Hasse Frimodt

Læs hele artiklen her

Mød Sandra

Sandra har haft en hjernerystelse og deltaget på et genoptræningshold

Mød Louise

Louise har haft en hjernerystelse og deltaget på et genoptræningshold

Mød Lea

Lea har døjet med stress og deltaget på et genoptræningshold

“Det har været meget udviklende for både hjernen og psyken. Jeg hat fået mere livsenergien og kan flere ting jeg ikke kunne før. Jeg har lært, at jeg kan træne mig til en bedre fungerende hjerne. Kan fx nu tåle høre musik.

Jeg er blevet bedre til tage pauser. Jeg tør prøve ting som ellers er svære for mig og jeg har mindre angst for ting det minder mig om selve hjernerystelsen”

Deltager på genoptræningsforløb 

Grundtræning

Jeg gik ned med stress for anden gang i november og var sygemeldt i 6 måneder.

Jeg startede med Funktionel Hjernetræning i april og her havde jeg stadig en del udfordringer med hukommelsen efter mit stressforløb. Jeg havde store udfordringer med at løse mange af de opgaver, vi skulle løse. Der var øvelser, hvor hjernen gik i sort og hvor jeg ikke kunne følge med.

Jeg oplevede hurtigt i forløbet, at jeg blev bedre til at holde fokus i længere tid ad gangen. Det var ganske enkelt umuligt at lave øvelserne, hvis jeg hele tiden også skulle holde øje med, hvad de andre lavede og tænke på alt muligt andet.

Ditte er en super god formidler, rolig og meget klar i sin gennemgang af øvelserne. Der er en rigtig god stemning på holdet. Hun er god til at udfordre os alle hele tiden, så vi hele tiden bliver presset, der hvor vi hver især er.

 

Som stressramt er ens selvtillid i bund, men vi bliver hele tiden gjort meget opmærksomme på, at vi ikke skal være gode til øvelserne, vi træner. Jeg er ALDRIG gået hjem og tænkt, at det her er for svært, jeg kan ikke finde ud af det, og jeg har ikke lyst til at komme igen.

Jeg startede på et hold igen i september og det var faktisk her, at jeg rigtig kunne mærke, hvilken forskel Funktionel Hjernetræning havde gjort for mig. Jo, min arbejdshukommelse er stadig udfordret, men min balance, min koncentration, mit overskud og min koordineringsevne føler jeg er markant forbedret.

Jeg har både gået til psykolog og stresskurser på kommunen. Det var godt alt sammen, men det er helt klart Funktionel Hjernetræning, der har rykket min hjerne mest.

Jeg er SÅ glad for at jeg startede, når jeg ser hvad det har givet mig.

Heidi Køstner, deltager

”Hvis man ønsker at træne sit fokus og koncentrationsevne – uanset om man er 20, 40 eller 60 år – så kan jeg varmt anbefale, at tilmelde sig dette træningsforløb, da det ikke kun er i træningslokalet ens krop og hoved bliver skarpere!”    

Mikkel Hylleberg, deltager 

Genoptræning efter mental belastning

Funktionel hjernetræning blev virkelig skelsættende.

“I efteråret 2016 var mit stressniveau nået et niveau, hvor jeg stort set ikke kunne tænke en sammenhængende tanke. Mit hoved og krop var kaos, jeg havde haft 2 blodpropper i det ene øje – min daværende chef, havde ingen forståelse for stress og skruede blot yderligere op for krav. Hos hhv. læge og efterfølgende terapeut skulle jeg naturligvis beskrive min situation, hvilket nærmest virkede uoverskueligt, heldigvis var de begge professionelle og henviste mig videre til hjernetræning, da de mente at samtaler ikke var rette vej frem.

Funktionel hjernetræning blev virkelig skelsættende.

Vi startede op med at have fokus på, at skabe forbindelse i mellem højre og venstre hjernehalvdel og krop, hvilket udløste mange befriende latterbrøl, over vi deltageres nærmest børne klumsede motorik. Tine Bay gjorde for mig en stor forskel, idet hun nærmest uden jeg selv bemærkede det, ledte mig hen imod en målbevidst genopbygning og fik åbnet for min accept af stress, som gjorde at jeg kunne komme videre og genvandt troen på mig selv.

Tine Bay var fantastisk til at beskrive paralleller i mellem hjernes måde at tænke på og øvelserne og hvorfor de er gode at have i værktøjskassen til et hektisk og udfordrende arbejdsliv eller livet generelt. Jeg har fortalt vidt og bredt om hjernetræningen, da det for mig var en helt ny banebrydende metode og som jeg har erfaret også er ukendt for rigtig mange andre.

Jeg vil klart anbefale Funktionel Hjernetræning for en hurtig vej tilbage til livet efter stress, men måske kunne det være endnu mere vigtigt at benytte kurset i almindelighed for, at holde/skabe forbindelse til egen krop og hoved, netop i vor travle tidsalder.”

Jytte, deltager

 

FuHT – det virker! Så enkelt kan det siges. Blandt andet kan jeg koncentrere mig om at læse igen, have flere bolde i luften og være i omgivelser med mange input. Træningen har også givet mig håbet tilbage om at få et almindeligt arbejde igen efter langvarig stress og deraf kognitive vanskeligheder”     

Mette Kristiansen, deltager 

Jeg kan koncentrere mig, holde fokus, er mere afslappet og kan blive i det jeg foretager mig.         

Sanne Grau, deltager